24. srpna 2017

Podzim se plíží

Při cestě na kole v ranním světle mě to trklo. Začíná podzim! Teplota už je jen kolem 30, večer myslíme častěji na topení a všude se válí spadané listí. Rostou houby a častěji fouká (dneska celý den 13 m/s při průchodu níže Irma).
Ve čtvrtek jsem byl pomoct Jeffovi poklidit kolem jeho domu, bude ho prodávat. Bydlí už půl roku v bytě, jeho žena se stěhuje do Kalifornie, dcera Ivy půjde na školu. To všechno si žádá pumpnout Jeffovu šrajtofli. Krouhali jsme křoví a stromky kolem domu, odnášeli tuny zarostlých odpadků. Styděl se za přeplněnou garáž, ale uklidnil jsem ho, že tu nikdo nemá v garáži místo na auto, alespoň co jsme měli možnost vidět. Jeff bude mít ještě hodně práce. Sehnal už zájemce, ale podle místního zvyku musíte opravit vše co si zákazník naobjedná, má to výhodu stěhování se do hotového. Pro prodávajícího jen hromada starostí.
Další soumrak léta se blíží s pondělním Svátkem práce. Po svátku Labor Day tu tradičně zavírají venkovní bazény a tak budeme mít s cachtáním u domu utrum. Cedule tu ještě nikde nevisí, ale oni se ozvou.

Žádné komentáře:

Okomentovat