5. prosince 2016

Vánoční nálada


V neděli jsme odolali a nezašli do kostela, je jich tu opravdu spousta a lákají i na výlety do nebe. Místo toho jsme připékali cukroví a k večeru očumovali vánoční výzdobu.


Zkoušeli jsme vanilkové rohlíčky. Sondoval jsem u nové známé šéfkuchařky jak lokalizovat hladkou mouku a mezitím se zasekl na vysvětlování, k čemu to potřebuju. Říkají tady rohlíčkům Crescent rolls, podle měsíčku. Nákup byl podezřele snadný, moučkový cukr jsem v regálu nečekal. Přípravu zpestřilo strouhání 10dkg ořechů, moc to neodsejpalo. Vážení obstarala lžíce a Nalgene lahev s měrkou. Výsledek byl fajn. Miloši, máš zkušený oko, trošku chycený jsou, ale na to že jsem je pekl na 380st jsou vanilkově bílý :) Horší to bylo s obalováním v cukru. Doma je obalují horké, tady se mi cukr horkem hned rozpustil. O moc lepší to nebylo ani po vychladnutí. Je to spíš cukr-pudr než moučka, nesmíme se jich teď ani dotknout aby se nepochroumaly.

 


Výzdoba se pomalu rozrůstá, ty lepší kousky ještě vyfotíme. Občas se tu objeví vánoční trhy, ale protože je to nezvyk, zapomenete a svařák si bez ID stejně nedáte.






Žádné komentáře:

Okomentovat