25. prosince 2016

Vánoce s Ježíškem

Santova volební kampaň je silná, ale u nás doma vede Ježíšek. Před večeří jsme na pozvání souseda Dr. Browna zašli do kostela. Asi 4 bloky od nás je jeho oblíbený First Presbiterian Church. Zůčastnili jsme se méně oficiální mše od 16hod pro rodiny s dětmi. Kostel měl recepci jako v hotelu Hilton. Hlavní kaple byla podobná jednoduchým anglickým kostelům, kameny, varhany, lavice, vitráže. Naše mše ale byla v místnosti vedle, tedy pokud se dá moderně vybavené konzertní hale s režijí říkat místnost :) Dvě obří plazmy po stranách, bicí souprava v odhlučněném výklenku, prostě boží.
Protože jsme byli na návštěvě poprvé, přišli nás k židličkám pozdravit všichni důležití pánové, to nám moc nehrálo do naší nenápadné noty. Oproti ostatním jsme si co do krásy oblečení připadali jako vytažení z koše. Proběhla i sbírka penízků do košíčků a seznamovačka se sousedními rodiči. Do kostela tu chodí skoro všichni. Nechtěli bychom, aby nám něco důležitého z Ameriky uteklo. Dostali jsme doporučení na bohoslužbu v neděli vždy od 9.30 s kapelou a tombolou. Ok, bez tomboly. Chceme zajít častěji a potkat pár nových lidí z okolí.

Po kostelu vyhládlo, následovala večeře v tradičním stylu, bramborový salát s rybou. Stromeček jsme nekupovali, české ruce vytáhly z odpadu pár drátěných ramínek a vykouzlily umělecky povedenou repliku sibiřské jedle. Helenka byla z dárků vedle, a my z ní :D
Náš kamarád Brian, jehož zůčastněnosti a kamarádství si nesmírně vážíme, nás dnes opět nenechal na holičkách a pozval nás na sváteční oběd k tchýni. Viděli jsme tak i rodinu Christiny, a s jejími dalšími třemi sourozenci nás byl plný domeček. Santa není žádný mlíko a naší návštěvu předpověděl. Helence tam pod stromek donesl bicí soupravu a zajlofoun. Jo zajlofoun, uhádnete co to je?  


Žádné komentáře:

Okomentovat