5. prosince 2016

Řidičský průkaz I.

V sobotu jsme šli na úřad DMV poprosit o řidičák. Poprvé jsme se projeli místní tramvají The Tide, skoro až na konečnou. Je tu jen jedna linka.


Cestování bez auta na dopravní inspektorát byl zážitek, stejně jako se dostat bez auta kamkoliv jinam. Ale dalo se! Nám zkušeným turistům nikdo malovat značky nemusí, najdeme si cestu sami.



Na místě byla frontička, ale za 2,5 hodiny jsme byli venku. Helenka si to užila a my s ní. Čekali jsme, že nám třeba odpustí testy z předpisů nebo jízdy, ale ochutnáme všechno. Testy jsme na střídačku úspěšně dali, druhý z nás objížděl budovu se spícím zvířetem. Na počítači je nejdřív 10 otázek ze značek (potřeba 100%), v druhé části je 30 otázek z předpisů (potřeba 80%). Předpisy tu jsou pojatý jinak než u nás. Nečtou se paragrafy, ale spíš praktický rady. Značky tu vysvětlí obecně podle tvaru a barvy. V provozu si zbytek domyslíte podle obrázku na značce, chytrý. Přednost zprava tu řeší pomálu, kdo dřív přijede tak pokračuje první. Odbočení doleva - počkej až všichni odjedou. Samozřejmě jsme narazili na spoustu zajímavých věcí. Nesmíte vozit podnapilé nezletilé, neplacením alimentů přijdete o průkaz, koukat se musíte 30s před sebe, lahev s alkoholem nesmí být v kabině na dosah a zároveň nesmí být upito. Po nadýchání vám preventivně zabaví průkaz a na mezistátn dálnici se smí jet až 75mph pokud zrovna nevede vesnicí, to je pak 35. Otázky pod pás v testu byly o doporučených vzdálenostech mezi vozidly při svícení různými světlomety a ty o brzdných drahách, jinak pohoda.

 

Jízdy máme další sobotu! Půjčíme si na to auto v půjčovně a když to nedáme, zase si v něm od zkoušky odjedeme :D Náš řidičák tu ale platí jen do Vánoc (specialita Virginie) a pak už si nic nepučíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat