1. července 2017

Back Bay National Wildlife Refuge

Back Bay National Wildlife Refuge provozovaná U.S. Wildlife Service Department of Interior se stala odlehlejším cílem naší víkendové vyjížďky. Jedná se o neskutečnou písečnou dunu na samém východě Virginie. Tahle písečná kosa se táhne skoro 100 km na jih, z obou stran je obklopená mořem.
 Dlouho jsme nebyli na břehu Atlantiku takže nás větší vlny hodně bavily. Dostat se ven z města do přírody stojí za to, i za cenu grilování se na sluníčku. Spíš než grilování je to podobný papiňáku. A bouřky nikde. Na pobřeží se zvedá vysoká duna, za ní je ve vnitrozemí spousta jezírek a slaných bažin.
Při odpočinku na cestě a relaxačním sypání kamenů za triko jsme zahlídli proletět černýho ptáčka s červenými skvrnami na křídlech. Odborný název Red-winged Blackbird, to se pamatuje líp než Agelaius phoeniceus. Jinak moc živo nebylo. Při procházce rákosím jsme varováni před Copperhead hadem, který se rád hřeje u cesty a loví turisty. Od té chvíle už jen koukáme po zemi.

U břehu většího zálivu je v dálce vidět zvláštní les, oběma nám připoměl Burianovy obrázky prvohor. Dojídáme zbytky ananasového koláče a zkoušíme ještě krátký trail. Na konci už se Helenka plazí po zemi a tak žhavíme klimatizaci auta a frčíme. U cesty za zatáčkou sedí 9 supů.



Žádné komentáře:

Okomentovat