25. července 2017

Strejda Bob

Strejda Bop, kterýmu tu nikdo jinak neřekne než Báb, je pán z autobusu. Známý Evičky, který jezdí stejným ranním spojem do práce jako ona. Dali se v zimě do řeči, půjčil jí knížku o českých osadnících v Americe a pak se přišel podívat jak hraju v kostele. Stal se jedním z našich nejbližších přátel v Norfolku. A to i přes to, že každý pátek odjíždí domů na sever k Bostonu a v pondělí se zase vrací do Norfolku. A taky přes to, že ho nikdy nevidíme, jen občas Eva v autobusu.

Jeho syn teď odjel do Francie a po návratu začne studovat filmovou školu. Protože je synátorovi 18, mohl by v Evropě zakusit ohnivou vodu. Rodiče dětí jedoucích na tento zájezd ale demokratickým hlasováním pití zakázali.

Pan Bob měl na týden synovo auto a vozil ráno Evu do práce. Jinak si auto na cesty domů a zpět půjčuje, vyjde ho to levněji a kdyby auto zdechlo, půjčovna mu dopraví nové. Dělají to tu častěji, vlastníte-li plečku, raději si na dovču nebo delší cestu půjčíte novej bourák. Pojištění vašeho auta se pak vztahuje i na to z půjčovny a obvyklá cena půjčovného se tím snižuje na polovinu.

Tak a tenhle strejda nás včera potkal a že pro nás má dárek. Bydlí za rohem, za chvíli přinesl krabici pravých Czech Cookies Kolacky z Omahy, kam jel za maminkou. V tamni oblasti bydlí asi 50 000 českých krajanů nebo lidí s českými předky. Jsou to spíš šátečky, ale chutnají jako z českého nebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat