4. června 2017

Óm... kempujeme


Stanování v bažině se povedlo. Poté co jsme postavili náš hrad-stan (13 ft x17 ft x 70 in) jsme ještě večer zaběhli do kempového obchodu pro USDA certifikovaná polínka a udělali si ohýnek. Prodávají tu vždycky hrozně velký kusy tvrdého dřeva, má téměř samozhášecí funkci. S tím už máme zkušenost, stačí vzít švýcarskej nožík a nasekat s jeho pomocí zásobu třísek. Na grilu jsme pak zahřívali Chalapeňo & chedar buřty. Ne že by byly něco extra, ale už jsme toho s nimi hodně prožili.

Helenku jsme na postel připravili kolem osmé, krátce po spuštění ohně. Nějak moc si ale vzala do hlavy, že oheň pálí a nechtěla nás u něj nechat sedět. Pokusy o uspání bez dětský postýlky, malé klece ze které není úniku, se nedařilo. Dítě se na nás chodilo ze stanu pokoukat a zaječet si, uspala ho až Evička procházkou v naprosté tmě po kempu s mandukou.
V lese po setmění řvaly žáby, chvíli štěkaly kulomety na blízké základně a u pobřeží ječely cikády. Jsou tu i obrovské Bull frog žáby, jejich kvákání připomíná krávu. Nic z toho nám nevadí.

V sobotu ráno po rychlý snídani hned pláž. Není vedro, ale voda je už po rozbřesku bezva. V Helence se snažíme oživit její potápěcí reflex z hodin plavání. Slanou vodu prská jako křeček, ale nebrečí, myslíme si, že jí to baví. Na pláži je spousta malých krabů zahrabaných v písku, občas vykouknou. Kousek od břehu byla žraločí ploutev, pak spíš hejno delfínů. V neděli nás na pláži žerou mouchy. Vypadají stejně jako české masařky, akorát že koušou jako komáři. Snad to je jen tou divokou přírodou a jinde nebudou.

V kempu jsme s velkým stanem vypadali jako Američani. Rozdíl byl v tom, že oni mají stany tři. Jeden na spaní, druhý postaví kolem kempovací lavice a udělají si jídelnu a třetí stan je na zašívání se před dětmi. Po ránu se kempem valí kouř ze smažící se slaniny. Lednice a stokilové krabice s jídlem jsou tu pro kempování základ. My jsme jeli s menšíma zásobama, v sobotu nás čekala žranice, krabí zabíjačka.


1 komentář: