10. června 2017

Koupání v militarizované zóně

Ze skupiny československy mluvících kamarádů jich několik končí svou tříletou NATO misi a odjíždějí domů. Rozloučení s grilováním měli na žákladně v Little Creek. Jako civilové jsme dovnitř nemohli jen tak sami. Kousek od základny jsme se proto potkali s Ľubi a na základnu projeli na tajňačku v jejich autě.

Moře bylo hodně mělký, Helenku jsme nemuseli pořád nosit a mohla se koupat sama. za chvíli vychytala zajímavej trik, leží na hladině obličejem do vody a splývá jako utopenec. Voda byla deset metrů od břehu pořád pod kolena, nemuseli jsme se moc bát.

Voják na misi má řadu výhod. Jste sice pořád vojákem své země,  ale jsou vám garantovány výhody místních vojsk. Běžný věci jako řidičák řešit nemusíte. Základna je město ve městě, je tu všechno, obchody a ubytování, kina, golfové hřiště, fitka a pláže. Vše za symbolickou cenu nebo zadarmo. Přesto nezávidíme, tušíme i spoustu omezení.

Na fotce nahoře si všimněte dlouhatánského mostu na obzoru, vede na sever a uprostřed se na chvíli zanoří do tunelu pod moře, to aby mohli proplouvat všudypřítomné loďky s čínskými kontejnery. Na fotce dole je sršeň z Disneyho pohádky s kulometem.

Žádné komentáře:

Okomentovat