25. června 2017

Akvárko

Během června si naše Zoo prohodila s Akváriem na Virginia Beach členství. Znamená to, že můžeme chodit zadáčo na ryby a želvy. Poprvé jsem byl sám s Helenkou a teď v sobotu jsme vyrazili všichni. Vstupný je asi 3x dražší než k nám do Zoo, musíme to ještě jednou stihnout než nám to utípnou! 
Uvnitř projdete kolem tropické říčky do údolí plazů. Varana zdravíme a závidíme mu jeho pohodičku pod žárovkou. Čau Varane, jak je?
Dál se jde skleněným tubusem znázorňujícím faunu a flóru Rudého moře. Rejnoci a žraloci plavou všude kolem, i nad vámi jako ptáci. Za rohem čeké obří akvárko s karetami, obřími želvami. Helenka obohacuje svůj slovník o další výraz pro želvu, Jája, skoro jako Jára. Čau Járo, jak je?
Odtud je to kolem krabů a chobotnice jen kousek od žraločirárija. Přejedení dravci nevnímají okolní rybky a jen monotónně krouží v monstrózním výběhu. Na cestě ven si hladíme rejnoky a těsně před východem pomazlíme ostrorepa, ten je náš nejoblíbenější. 

Venku lítají stíhačky, jsme jen kousek od základny Oceana. Působí to jako když stojíte blízko u vosího hnízda. Jedeme i kolem vyhlídky na přistávací dráhu, ale v sobotu tolik nelítaj jako ve všední den. Sem se ještě vrátíme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat