17. června 2017

Historický Williamsburg

Tento víkend jsme se rozhodli jet do kolébky amerického osídlení. Williamsburg je první větší město, co osadníci vybudovali po Jamestownu. Vyjeli jsme kolem deváté a uvízli v zácpě. Přesně v těchto místech u Williamsburgu před čtyřmi staletími pobývala Pocahontas a John Smith.

Osadníci přistáli poprvé na mysu First landing, ale protože komáři, indiáni a nedostatek vody jim vadili, jeli dál do vnitrozemí po řece James a udělali si novou osadu. Williamsburg je krásný historický skanzen, kde se za vstup 40 dolarů může kouknout, jak se dělala stará řemesla jako ševcovina, tkalcovství, košíkářství a další, které my můžeme vidět běžně na Turnovských řemeslných trzích a jinde.
Je rovněž domovem vyhlášené univerzity William and Mary. Mnohem víc se nám líbila cesta do Jamestownu okolo řeky James. Je to taková bažina s přílivovými potůčky. Obě osady spojuje Colonial parkway, na které v 80. letech řádil šílený vrah a zabil asi 10 mileneckých párů. My jsme pro jistotu nezastavovali, protože ho od té doby nikdo nechytil.
Na obrázku James river.

Lodě v Jamestownu.
Americká dávka rychlých kalorií a omega tuků.

Žádné komentáře:

Okomentovat