28. května 2017

Rudá hrozba

Hurá, neděle. Janek odchází ráno hrát do kostela, od nového si roku každou neděli připadá důležitě hrajíc před plným sálem. Video z hraní se dá najít v archivu FPC Norfolk, vysílají to i živě na webu v 9:30 místního času, 3 písničky na rozjezd a jednu po hodině na konec. Dneska se vrátila delegace z Prahy, kde mají na Malostrenském náměstí spřátelenou faru. Pochválili Pražany, že mají zájem o světové dění a jsou v obraze, lepší než kdyby výpravu někdo okradl.
Po kostele oběd, hovězí ragů s kale co Janek včera vařil podle Rachel Ray, místní hvězdy kuchařek. Na ragů padlo půl skleničky vína, zbytek lahve padlo na kuchaře zatím co jsem zaopatřovala rodinu chytáním ryb za domem. Helča po obědě chvíli spí, pak vyrážíme na víkendový výlet.
Po obědě plážička, Ocean Front park na severu Norfolku. Je zataženo a dusno, ideální počasí na cachtání bez nutnosti mazání. Sotva dojedeme už jsou na pláži červený vlaječky a lidi se pakují z pláže pryč. Jen slabě poprchávalo a to se nám zdálo na červenou moc drsný. Za chvíli ale přifrčela bouřka, takže si užíváme odpoledne v autě na parkovišti u moře. Po dešti zůstala pláž jen pro nás, pár nejtrpělivějších. Dokonce nám po chvíli nahodili zelenou vlajku a mohli jsme i víc než jen po kolena do vody. Zvládli jsme blbnout asi půl hodiny než prišla další bouřka. Po cestě zpátky bylo na silnici hodně mega kaluží, voda tu nemá v Norfolku kam odtékat.


2 komentáře: