30. května 2017

Dobrovolničení v muzeu

Hned když jsme do Norfolku přijeli, koukala jsem, kde jsou zajímavá místa a muzea. Už tehdy jedno muzejíčko jménem Hermitage vyvěsilo plakátky o chystané akci The Art of Burning Man. Tak jsem se rozhodla zapojit a docházet na informační schůzky.
Mým úkolem je stavba i průvodcovství. Na posezení na téma jak správně provázet mi kladli na srdce, že jsem reprezentant muzea a musím se naučit 20 stránkový elaborát o vzniku Burning Mana a taky o historii rodiny Sloanů, která založila Hermitage. Nemám to zadarmo, lidé tu dobrovolničí docela často a pak si to uvádějí do životopisu. Například i u nás v práci několik lidí dobrovolničí. Chápejte tedy, že pracují celé dny i měsíce zadarmo, aby se mohli ucházet o lepší místo.


Tuhle sobotu jsem pomáhala stavět věc, co se jmenuje Compound eye. Umělkyně Kirsten na sebe nechala asi 2 hoďky čekat, zaspala následkem jet lagu z Kalifornie. První věc, kterou nám i pořadatelům sdělila bylo, že se jí nelíbí místo, co jí vybrali. Smutné, museli jsme za ní teda chodit další hodinu, než se domluvili. Docela by té věci pomohlo, kdyby přijela v lednu jako zbývajících 10 účinkujících a místo si vybrala tehdy. A pořadatelé by nebyli museli tisknout znovu tisíce mapek. Po menších prostojích jsme se dali do práce-leštili jsme trubky a stříkali je antikorozním sprayem. Je to ochrana před deštěm a vlhkostí, která se v Black Rock desert v Nevadě nevyskytuje.

Paní Julietta, vážená středoškolská učitelka umění, o tom napíše článek do renomovaného časupisu Art ( asi obdoba Science, ale menší impact factor). Také nám nezapoměla sdělit, že z jedné trubky se na ní vysypal písek z Black Rock desert a že si ho nacpe do kapes a doma vystaví na nějakém čestném místě. A tady to končí, jsem zvědavá, jak to dopadne, za týden jdu provázet v rámci festivalu Sunset on the river.

2 komentáře:

  1. To zní velice vážně. Budeš se na místě ucházet o lepší práci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pracovat v muzeu by bylo fajn, ale univerzita ma svoje socialni vyhody :)

      Vymazat