29. dubna 2017

Průvod národů NATO


Češi a Slováci ve Virginii jsou často spojeni s NATO, je to takový aupair akorát jste tu tři roky v uniformě a místo hlídání dětí hlídáte základnu. Tak to určitě není, to jen moje naivní představa života vojáka. V sobotu byl na břehu řeky Elišky (Elisabeth river) průvod národů NATO. Češi měli alegorický vůz s Kalštejnem a holky šli v krojích. Chtěli jsme jít taky, ale měli jsme spoždění. Když jeli kolem nás, měli jsme už na připojení málo sil. Mávali jsme na kamarády voskovkami namalovanou vlajkou a všechny fotky hradu jsou proto rozmazaný.


 Po akci jsme zašli kamarády k českému stánku pozdravit a nabídnout jim koláče. Oplátkou je nám servírován guláš s Plzní.


Další pivo získáváme u německého stánku a zajídáme sýrem u Belgie. Stany národů tvořily velký kruh, který byl plný lidí rabujících suvenýry zdarma, pár klíčenek a tyčinek s nutelou končí i u nás. Po obědě na závěr průvodu přelétají třikrát francouzské stíhačky s trikolórou. Pak už fakt jdeme, nenamazaný a červený s rukávy opalenými jako cyklisti.

Žádné komentáře:

Okomentovat