23. dubna 2017

Černá hodinka

Sobota večer, blíží se bouřka a my si užíváme odpočinek, černou hodinku bez světel a TV, kterou stejně nemáme. Za oknem bouří a blesky zuří. Pak jde Helas spát a krátce na to se rozeznívá  požární alarm. Zábava začíná.

Je sobota a dole není nikdo, kdo by alarm umlčel. Hasičům to bude trvat. Čucháme na chodbě a když nic necítíme alarm ignorujeme. Helenka má střelecký Peltory a tak hluk snáší v pohodě. Pak ale vypadla elektřina a my raději jdeme dolů zjisti,  co se děje. Hasiči po rekonstrukci recepce nemají klíč k alarmu, rozjíždí se akce vysadit nebo rozmlázit dveře do kanceláře. Helenka asistuje. Alarm se vypíná.
Hasiči vyzývají lidi k návratu do bytů, kromě těch, jejichž byt končí na 13. Naše 413 vyhrává! Ještě s 3 dalšími zůstáváme v lobby. Střecha domu je v rekonstrukci a bez izolace, po bouřce zateklo do elektriky, v 813 explodovaly pojistky a v horních bytech je 5cm vody. Je skoro 10 večer, je víkend a management není k zastižení.

S Helenkou dostáváme nakonec provizorní byt 109 pro hosty, zařízený a s telkou. Kapitán Engine 6 nám říká, že náš  byt je bezpečný a můžeme v něm přespat. Elektriku na spaní nepotřebujeme, noční stějování se nekoná. V neděli ráno přenášíme obsah lednice do 109. Po obědě, kdy na mobilu píšu o našem dobrodružství se elektrika vrací. Nečekaně rychle, snad to vydrží. Čekáme další déšť.

Žádné komentáře:

Okomentovat