22. dubna 2017

Bažina

Dlouho očekávaný výlet za pozorovánim ptáků v bažině Great Dismal Swamp. Den byl plný improvizací, poslední s kým jsme v sobotu hovořili byl kapitán norfolského Engine 6, hasiči. Všechno je v pořádku, ale vezmeme to popořádku.
Bažina je obrovská, rozlohou se přibližuje katastru Prahy. Oprostřed je jezero Drummond s neznámým původem. Začali jsme na východní straně, kde se měla Eva zůčastnit sledování ptactva z kánoí. Na příjezdové cestě probíhal běžecký závod a k parkovišti jsme tak jeli za rangerovým náklaďákem, s majáky a krokem mezi závodníky. Hurá, místo srazu jsme našli včas, nikdo nikde. Voláme na vedení parku a dozvídáme se o zrušení výletu... co teď, zpátky půl kilometru mezi závodníky bez rangera? Máme štěstí, kousek od nás byla skupina s náhradním pěším programem. Nakonec jsme se mohli zúčastnit všichni a tak vyrážíme podle plavebnho kanálu po okraji bažiny. Nad hlavami nám krouží orlosup a na konci spatříme i žlutého Prothonotary Warblera.

Další akci máme domluvenou na odpoledne na druhé straně bažiny. Cesta skoro na hodinu i se zastávkou na oběd. U velitelství parku byla rozjetá akce s kapelou, občerstvením zdarma a spoustou stánků se suvenýry. 


Druhý výlet byl poblíž Washington Ditch, jak tady označují cesty k jezeru. Jezero vzniklo buď požárem a nebo dopadem meteoritu. Slabá magnetická anomálie tam je. Dokonce je vidět na mapě. Washingtonova cesta měla vést přímo k jezeru, ale kompas zlobil a netrefili se, na konci je viďet nápravné stočení, hehe. V bažine byl vzduch jako ve skleníku tropických rostlin. Viděli jsme obřího hada, jedovatý břečťan a sežrali nás komáři, a taky nás masírovala hladová Helenka. V bažině se dřív schovávali otroci na útěku.

Cesta zpátky nešla moc hladce. Navigace bez signálu nefungovala. Jeli jsme po paměti a nakonec skončili v centru Suffolku. Tam se nám líbilo, stará koloniální Amerika. Horší byl zádrhel před Norfolkem. Domů vedou dva tunely, střídavě zavírané během víkendu, a most. Všechno s mýtem. Dvakrát jsme se ztratili při neúspěšném najíždění do zavřeného tunelu a pak uvízli v koloně před přejezdem v docích, bohužel na špatné straně řeky. Helenka spala, o všechnu srandu přišla. Na třetí pokus nacházíme únikovou cestu přes zahrádky rodinných domků a večer jsme doma. Akorát před začínající bouřkou, ta nám ještě ukáže!

Žádné komentáře:

Okomentovat