25. dubna 2017

Improvizace na třetí

Elektrika se v neděli vrátila, v pondělí kolem oběda znovu vypadla. Na recepci jsem šel až kolem 3, když se Helenka probudila. Řekli mi, že bych neměl v bytě zůstávat než to opraví, zabere to asi hodinku nebo dvě. Elektrika naskočila, ale když opět vypadla a já šel na recepci zjistit co se děje, na hlavních domovních dveřích jsem našel nepěknou ceduli.

Město Norfolk vydalo usnesení, že dotčené byty (končící na 13) jsou nebezpečné k bydlení a jestli tam někoho najdou, hrozí mu pokuta $2500 nebo 12 měsíců ve vazbě. Po tomhle dopisu se raději dekujeme do mrňavé 109. Elektrika je prý opravená, ale čekají v úterý ráno návštěvu inspektora, který tomu dá razítko, nebo taky nedá.

Spaní s Helčou v jedný místnosti bude znamenat být potmě od 8 nebo se s lahváčema zavřít na záchodě. Večer jsme už na prášky a navíc se nám nedaří přestěhovat postýlku, neproleze dveřmi. Rozkládání postýlky by ukouslo moc dobré nálady, riskujeme delší pobyt v Americe a zůstáváme na noc u sebe v 413. I když je jasné, že inspektor v noci elektriku kontrolovat nepřijde, nikdo neví jak brzo ráno vstává.

Ráno už snídáme ve 109, vezeme Evu do práce, protože prší jak blázen a parkoviště kolem domu okusuje vysoký přiliv. V noci se voda přiblížila k autu na dva metry.

Poslední pozitivní zážitek máme z dopolední nečekané návštěvy jeřábníků, kteří mají klíče od 109 a používají ji jako stavební buňku při rekonstrukci střechy. Vesele nám nakráčeli do místnosti a byli jako my docela překvapený. Souboj o byt jsme zatím vyhráli my, hehe.

Držte nám palce, ať je elektrika co nejdřív v suchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat