4. února 2017

Pěna dní

Už jsme se zabydleli, ničemu se už nedivíme a moc nás toho v poslední době nepřakvapilo. Návštěvami dětských akcí v knihovně jsme si vykoledovali rýmu, která nás střidavě navštěvuje posledních 14 dní. Občasný Helenčiny teploty zatím zvládáme se zásobama léků z Čech. Teď se osypala, podezříváme všechno od jídla až po pračku, českej Suďák nás ale drží nad vodou. Museli jsme tak víc zůstávat doma.
Helča se nám zdá docela veliká, na lednici máme z ledna znaménko 82cm. A taky ztěžkla. Občasným přenášením Helenky přes přechod se zdárně vyhýbám americké obezitě. Už dřív jsme psali, že jsou tu vysazení na tuk, stejně jako Evropa na cukr. Na odbyt tu jdou výhradně Low-Fat a No-Fat potraviny. Mimo slaninu samozřejmě. My kupujeme slaďoučké Whole-Milk produkty. Mléko s 12% tuku je lepší verze českého 3,5% plnotučného a stejně tak WholeMilk jogurt má kolem 17% lahodného tuku.
Na co jsme si do teď nezvykli je vidláckej přístup k domácímu odpadu. Dokud jsme bydleli u Bryana, mohli jsme skoro-recyklovat do modrých popelnic. Totiž každý má u domu zelenou popelnici na všechno a modrou na směs papíru, plastu a skla. Třídí to asi elfové na severním pólu. Největší rána pro naši recyklaci milující duši prišla tady v Pembroke Towers. Na odpady je tu na každém patře místnost. První dny jsme nechávali pytle s odpady na zemi a oni přes noc mizely. Pak jsme ve stěně objevili dvířka do šachty, kterou se odpady házejí do přízemí do kontejneru. Recyklace neexistuje. Ani v sousedství tu nenajdete trojbarevné kontejnery. Nezbývá než házet sklo a papírové krabice mezi plast a zbytky z kuchyně. Vlastně ne! Zbytky z kuchyně patří do umyvadla, drtič odpadu už používáme obstojně, šlupky a odkrojky požírá In-Sink-Erator Food Waste Disposer jak mu zkráceně říkáme.
Do hry se dostala koupě auta. Evy kamarádka nám nabídla jedno ze svých 5 aut k prodeji. Ukázalo se, že je to obdoba Nisanu Skyline - trochu nadupanější než naše Fábie. Protože jsme se tu naučili obejít bez auta, není jednoduché se rozhodnout jestli ho opravdu koupit nebo ne. Znamená to hromadu papírů a starost s prodáváním. Nakonec ho nekoupíme, s Infiniti G35 jsou prý často problémy a mimo spousty benzínu žere i olej a pneumatiky. Prozatím zůstaneme u socky a zkusíme najít něco menšího později.


Když byla doma s Helenkou Eva, začala z dlouhý chvíle háčkovat čepice. Já si tady v mezihrách pájím elektronické součástky do kytar a zkouším je prodávat na eBay. Zatím jsem nic neprodal, ale ono to přijde ;)



Zítra bude superbowl, zkusím napsat strejdovi Jeffovi jestli si nedá pivo.

Žádné komentáře:

Okomentovat