1. listopadu 2017

Sušenku nebo budeme zlí

Halloweenská noc tu má svojí tradici od dvacátých let. V noci 31. listopadu chodí děti od domu k domu a pod pohrůžkou zlobení berou výpalné v podobě sladkostí. Trick or Treat, dej sušenku nebo budeme zlí. Sice krátká, zato účinná koleda. Žádné vyjednávání, když není malovaný tak alespoň bílý, slepice vám snese jiný, apod.

Na koledu se tu chodí mezi 6-8 hodinou. Ve čtvrti, kde bydlíme, je nazdobená asi polovina domů, a kde je nazdobeno, tam rozdávají. Původně jsme chtěli jen na zkoušku do domu s hologramem ducha za oknem, ale Helenka rychle pochopila o co jde a nemohla přestat. Kostry a masky duchů jí byly šumák a vesele běhala po schodech pro odměny. Dětí bylo v ulicích překvapivě hodně. Sjíždějí se sem ze širokého okolí, někdy to sem hrnou i autobusem.

Happy Halloween, trick or treat, díky a jde se dál. Košíček od paní sousedky se za hodinu pěkně naplnil. Bydlíme ve staré čtvrti plné domů s portály a věžičkami, strašidelno i za bílého dne bez dekorací. V krámech se hned druhý den objevily 50% slevy na vše s Halloweenskou tématikou a regály už se připravují na Vánoce. Bylo na čase, Halloweenské dekorace tu strašily už od 1. září.

Nakonec jsme se zastavili u pana učitele a jeho zombie kamaráda. Už se těšil na druhý den na nevyspalé děti plné cukru. 

Žádné komentáře:

Okomentovat