13. března 2017

Automobilová honička


Rozhodnutí padlo, koupíme auto, zatím ale hledáme. Většina inzerce je tu na Craigslist.com a aut je tam opravdu nepočítaně. Pro nás laiky tady funguje skvělý web, kde si můžete zjistit Normální cenu kupovaného auta. Na KBB.com zadáte rok, typ auta, najeté kilometry a podle kondice vozu to ukáže cenu auta na trhu. Problém je, že auta naceněná férově jsou hned pryč a vy koukáte jen na inzeráty předražených popelnic.

První auto měl být Infiniti G35 od kamarádky z práce, ale to je moc závodní. Ideální je tu mít Toyotu nebo Hondu, vydrží spoustu kilometrů a dá se rychle prodat. Jedna Honda Accord byla kousek od nás, ale fronta lidí byla dlouhá. Pak jsme dostali echo na další Accord, ale byli jsme druzí.

První opravdové auto jsme prohlíželi v sobotu, Toyota Camry 2006. Fotky v inzerátu spolu s cenou byly boží, přijela ale popelnice s rezavým motorem a vodou ve světlometech. Při zkušební jízdě se naštěstí rozsvítila kontrolka motoru a to byla dobrá výmluva. Další byl tekoucí olej z motoru. Kamarád Brian, který mi přijel na pomoc, nabral během zkoušení do popelnice benzín a tak nás možná ušetřil od potyčky, chlápci vypadali ostře. Brian si myslí, že vyměnili celou palubovku i s najetými km z novějšího auta. Palubní deska byla jediná hezká věc na tomhle šrotu.

Včera jsme měli setkání dětí v O'Connors pivovaru. Billy, zakladatel skupiny, nám tam dohodil inzerát na Hondu. Pán byl u nich v opravně a chtěl za ní jen 5tisíc, inzerát říkal 6,5. Vzal jsem tedy telefon a v perfektní angličtině mu vysvětlil, že chci jeho auto, který prý prodává za 5. Pak jel kolem vlak se 100 vagóny a pán něco povídal a povídal a nakonec neslevil. Večer jsme mu nabídli víc, on slevil, ale málo.
Další vozejček nás čeká dneska. Paní Valena z kostela nám přes jejího kechanika dohazuje auta. Jdeme se podívat na velmi neekonomický Lincoln Town Car 1999, který uvnitř velikostí připomíná autobus (viz obrázek nahoře). Je hodně levný, ovšem mezi Lincolny zas tak levný není. Proč nemít v Americe ameriku, že? Problém by mohl být rychlý prodej před odjezdem a taky mastnej provoz nebo opravy takhle starého auta.

Eva včera dostala Tickellových půjčené Christinino kolo, využije ho na cestování do práce. Autobusy tu jezdí jak se jim chce, často vůbec. Cruize bike s jednou rychlostí se tu bide na místní rovinky stačit.

1 komentář: