10. září 2017

Narozeninová párty II.

Druhá na řadě je u nás doma Helča. NArozeniny chvíli po Evičce. Oproti skromné oslavě v kempu jsme pro miminko přichystali velkolepou Bídej (B*Day, Birthday) párty u nás doma. Štěstěna nám nedávno seslala nové křeslo a stůl. Nepřipadáme si tak jako totální kempeři, ale jen jako normální domácnost před vystěhováním, což nás čeká a každý to ví. Jako pojistku jsme napekli koláče a řízky, servírované s kyselými kosher okurkami.
Tickellovi s dětmi přijín bohužel nemohou. Brian jel na služební cestu a Christina nestíhá zorganizovat dvě mrňata a přijet. Naštěstí pro Helenku se ukazuje Evy kolegyně Guilan. Je to Helenčina adoptovní teta, v Číne mají naše bílá miminka za malý andílky a tak se Guilan nemůže od Helenky odlepit. Přinesla domací čínské nudle, tradiční narozeninový pokrm, který značí dlouhý život. Helence jedou. Další bonus byla kolegyně Sesgi (saski) z Turecka, která má malé miminko. To je ta ptavá narozeninová pařba pro našeho výrostka. Když miminko kvůli krmení opouští vajíčko (autosedačku), Helenka jí do jejich odjezdu obsazuje a hraje si na kojence.

Narozeninový dortík jsme zařídili skromný, zato z pravé francouzské cukrárny. Ráno už jsme trénovali sfoukávání svíček a tak se jí to pak přede všemi zadařilo. Hitem letošních narozenin byla panenka a maňásek lvíčka. Popkorn od strejdy Jeffa se taky umístil na medajlovém místě. Turecko-čínsko-česko-americké složení zafungovalo, z rádia hrál John Coltrane a Helenka si svůj den užila.


Žádné komentáře:

Okomentovat