9. ledna 2017

Sněhové prázdniny

 

Od soboty mrzne a na silnicích se vytvořila tlustá vrstva ledu. Při blizzardu se dělaly závěje a tak se těžko změří kolik sněhu nakonec napadlo. Zimní atmosféra je ale dokonalá. Dneska se nejde do školy a čekáme, že by mohli zrušit i zítřek, teplota se dostane nad nulu až v úterý odpoledne.


V sobotní bouři jsme se šli projít jen kousek před dům, z Helenky jsme udělali sněhuláka. Normalní sněhulák se ze sněhu a krupek co padaly do dneška postavit nedá.

Odpoledne jsem pomáhal vyhrabat mladou paní s autem ze závěje, a pak ještě 3x, když se snažila přeparkovat. Pneumatiky bez vzorku jsem čekal, ale že nás paní bude pozorovat z vyhřátého autíčka, to ne :) Na pomoc přišel i strejda Jeff, stejně jako já zahlédl z okna příležitost poválet se ve sněhu.

Navečer jsme zašli na hřiště, kde je asi 2m vysokej kopeček. Sáňkování bylo super, naší igelitce pod zadkem tam konkurovaly různý druhy kartonů a pekáčů.

Neděle a dnešek už jsou jen o mrazu, a bláznivým požárním alarmu. Eva už jeden zažila v práci, proto jsme se neváhali evakuovat na mráz. Zdá se nám, že ho tu nízká teplota občas poplete.

Led na silnicích nepovoluje a jsme tak hodně zvědaví na zítřejší provoz. Dole je video z naší sobotní výpravy.





Žádné komentáře:

Okomentovat